Seneste nyheder

22.06.2003

OMME 2200R larvefodslift

OMME LIFT udvider programmet med en serie af lifte for montage på larvefodsundervogn. De første i rækken har en arbejdshøjde på 21,8 m og en arbejdsradius på 12,2 m. De nye lifte kan leveres med to drivmidler, det vil sige batteri- og dieseldrift på samme lift. Med denne kombination stiger udnyttelsesgraden, da liften derved kan arbejde både indendørs og udendørs. Kombinationsdriften åbner yderligere mulighed for indsats i områder med støjrestriktioner, eksempelvis nær skoler eller plejehjem.

Ved dieseldrift er stigningsevnen på op til 40%, svarende til 21,8°; ekstreme omgivelser hvor liften også kan opstilles, klar til brug. Endvidere kan liften ved egen fremdrift manøvreres på tværs af 30% (16,7°) skråt terræn. Sammen med de skridsikre larvefødder er liften i høj grad terrængående. Med terrængående forstås ikke blot til anvendelse i skov og park, men også i bymiljøer med adgangsveje op over kantsten og andre niveauforskelle.

Fremdriftssystemet styres elektrisk og komfortabelt fra en lille mobil letvægtsboks. Den trinløse hastighedsstyring leverer både hurtig og præcis kørsel.

Det er lykkedes at få en meget kompakt lift. Transporthøjden er under 2 m, transportlængden 6,4 m og transportbredden er kun 1,1 m. Dette betyder nem flytning af liften på smalle fortove og stianlæg samt at den kan komme igennem både smalle og lave dør- og portåbninger, ind i baggårde med videre.

Larvefodsundervognen giver ikke kun en meget stor trækkraft, men fordeler også den i forvejen lave vægt bredt. Denne vægtfordeling har betydning ved manøvrering på mere følsomme underlag som klinker, fliser og trægulve, eller hvis liften kranes ind på lettere etageadskillelser i forbindelse med nybyggeri.

De fleksible støtteben giver mulighed for liftopstilling på store niveauforskelle som bakketerræn, trapper eller afsatser. På trange steder kan opstillingsbredden reduceres i forhold til det ønskede arbejdsområde.

Træbeskæring, opsætninger, udskiftninger og generelle vedligeholdsopgaver inden for stort set alle håndværk, er typiske indsatsområder for liften. Med afsmitningsfrie larvebånd kører liften problemfrit på de fleste underlag, både inde og ude.

Sammen med en specielt fremstillet trailer udgør totalvægten kun 3500 kg.

Dette betyder nem transport med et almindeligt B/E kørekort.

OMME 2200R larvefodslift.jpg