Seneste nyheder

21.09.2006

OMME 100 ÅRS jubilæum

Fredag den 15. september 2006 var der fest på OMME LIFT. Det blev fejret, at det er 100 år siden, at Frederik Lorentzen startede som smedemester i Sdr. Omme. Det var hans smedje, som sønnerne Frode Lorentzen og Kristian Lorentzen overtog i 1947 og den smedje, der med tiden er omdannet til den maskinfabrik, den er i dag, med navnet OMME LIFT. I dag ejet af Torben og Harry Lorentsen.
Dagen blev én stor fest:

Kl. 09.00 afslørede medarbejderne den gave, de havde forberedt til firmaet. En flot forskønnelse af indgangspartiet til OMME med springvand og stensætning. Efterfølgende gav medarbejderne formiddagskaffe.

Kl. 10.00-13.00 var der rundvisning på fabrikken for inviterede kunder, leverandører, venner af huset og ikke mindst pårørende til medarbejderne hos OMME LIFT. Efter rundvisningen var der fremvisning af lifte og beværtning i bygningerne på Lægårdsvej 7. Under rundvisningen og dagens beværtning var der ca. 500 gæster, der så en moderne virksomhed i arbejde. Ca. 50 af disse gæster var kunder fra udlandet Finland, Sverige, Norge, Slovenien, Spanien og Tyskland. En super beværtning fra Sdr. Omme Kro og musik fra Boogie-Lars var med til at gøre dagen uforglemmelig.

Kl. 13.30 udtrykte OMMEs ledelse sin tilfredshed med medarbejderne, ved at uddele et gratiale på i alt 1 mill. kr. Et gratiale, som man rolig kunne sige, medarbejderne var glade og stolte af at få.

Festlighederne på Lægårdsvej 7 sluttede kl. 15.00, hvor flere skulle hjem for at hvile og klæde om til aftenens festligheder.

Kl. 17.30 blev dørene til Idrætscenteret i Sdr. Omme åbnet og hallen fyldtes hurtigt med OMMEs kunder, venner samt medarbejdere med ledsagere. Bestyrelsen for Idrætscenteret og mange andre frivillige idrætsfolk havde pyntet hallen til en kanon fest, hvor de serverede og gik til hånde hele aftenen. Sdr. Omme Bageri stod for aftenens traktement af gourmetretter, som med stort velbehag blev fortæret til tonerne fra guitarsolisten Flemming Pedersen. Som kronen på værket serverede Bageren sin gave - en kæmpe jubilæumskage, der på trods af sin størrelse hurtigt blev fortæret.

Kl. 19.45 kunne Frode, Torben og Harry Lorentsen takke for alle de dejlige gaver, at de mange gæster fra nær og fjern havde taget sig tid til at deltage i festen og ikke mindst at Bestyrelsen for Idrætscenteret uden tøven havde taget mod udfordringen om at arrangere festen. For dette blev Idrætscenteret trakteret med en check på 40.000,- kr. som tilskud til fornyelse af Idrætscenteret. For at støtte det store frivillige arbejde, der gøres for forskønnelse og opdatering af Idrætscenteret overrakte Frode Lorentsen (bestyrelsesformand for OMME LIFT) yderligere 2 checks á 100.000,- kr. Checkene blev modtaget med stor tak af formand for Idrætscenteret Kirsten Andreasen.

Kl. 20.15 kom der gang i den store scene, hvor Henning Stærk fyrede den af i godt 1½ time med en energi som en fyrreårig. OMMEs gæster var da heller ikke længe om at fylde dansegulvet.

Efter Henning Stærk blev underholdningen overtaget af det lokale band Rock a Trio fra Sdr. Omme. Rock a Trio var en virkelig værdig efterfølger for Henning og de sørgede for, at dansegulvet var fyldt resten af aftenen.

Kl. 02.00 kunne vi alle gå hjem fra en virkelig vellykket dag, hvor ekkoet i byen endnu ikke har lagt sig.

 

 
IMG_6601.JPG
IMG_6618.JPG