Seneste nyheder

02.02.2015

20 års hybrid erfaring

Omme Lift A/S pionerede liftindustrien med deres hybride trailerlifte tilbage i 1994. De går nu ind i det tredje årti med produktion af hybrid lifte.

Den danske virksomhed, som eksporterer lifte til hele verden, har produceret lifte siden 1980 og lavede deres første hybrid lift i 1994. Det var en Omme 2500EBD (25m) trailerlift med kombineret batteri og diesel kraft. En af liftens første kunder var Gerhard Piesker fra AVL Arbeitsbühnenvermietung/System Lift, med base i Berlin og Brandenburg området i Tyskland. “Siden 1990 har Ommelifte været en fast del I vores liftflåde” siger Gerhard. ”En af fordelene ved Omme trailerlifte er hvor nemt det er at skifte fra diesel til batteri drift, hvilket gør liftene meget anvendelige og dermed efterspurgte til arbejde i boligområder.”

Gerhard fortæller at Ommelifte har været en del af deres flåde siden 1990. En af fordelene dengang var deres stærke batteri niveau, der gjorde støjsvag og selvstændig brug af liften muligt. Dette var især værdsat i boligområder. Men i nogle anvendelsesområder, så som træbeskæring, havde batteriet ikke kapacitet til at holde en hel dag hvis temperaturen var lav. Omme Lift løste problemet i 1994 ved at kombinere batteri og motor kraft. Det vi i dag kender som hybrid teknologi.

Omme Lift producerede deres første bi-energi trailer lift I 1989, en 20m Omme 20000Z, som gav mulighed for at udstyre den med en Honda motor til kør-selv. Dengang var det almindeligt at skubbe liften i position ved håndkraft.

Direktør Harry Lorentsen siger “der var en klar efterspørgsel på en ægte hybrid der kunne kombinerer fordelene ved diesel og batteri drift. Vi havde en vision om at tage det næste skridt fra bi-energi metoden til at integrere de to energikilder.” I 1994 producerede Omme Lift den første hybride model, en Omme 2500EBD trailerlift. Siden dengang har de fortsat deres udvikling af hybride trailer og larvefodslifte.

Den sidst nye hybrid er en Omme 4200 RBDJ larvefodslift. Med en arbejdshøjde på 42 meter er den Omme Lifts største til dato. Den er blevet en del af en samlet lift udvalg på 12 trailer lifte og 10 larvefodslifte.

Ommes hybridlifte udnytter energityperne optimalt med diesel, batteri og mulighed for at genoplade batteriet under drift med den indbyggede oplader, uden at kørslen dermed forstyrres. Desuden oplades batteriet automatisk af en generator, når dieselmotoren køre. Ommelifts kombination af batteri og diesel gør at liftene er lige anvendelige udendørs og indendørs.  

Undgå besværet med net-drift

Ved 220 Volts drift kan man ved brug af selv forholdsvis korte forlængerledninger risikere et spændingsfald, der kan hindre liften i at køre og arbejde tilfredsstillende, hvis den overhovedet kan køre. Batteridrift giver derimod en hurtigere liftbetjening uden besværlig og risikabel net-tilslutning. Desuden undgås problemer med strømafbrydelser og lokale spændingsvariationer.

Intelligent genopladning mens liften betjenes

Ommelift batteriet kan genoplades på et hvilket som helst tidspunkt. Med net-stikket tilsluttet oplades batteriet automatisk, mens liften arbejder. Når der foretages en manøvre med liften, oplades der på fuld kraft, og når bevægelsen stoppes, tilpasses opladningen til et passende niveau. Opladeren er desuden designet til at kunne være tilsluttet batteriet i længere tid ad gangen uden at beskadige det.

Gerhard tilføjer “Ommelift er stadig en solid og profitable del af vores udlejningsflåde. Liftene er fleksible, specielt i Berlin hvor de er et perfekt alternativ til den populære 3.5 tons lastvogn der ikke kan bruges på fortove, i baggårde og lign. Generelt i Tyskland er liftene værdsat af mange entreprenører, så som træbeskærer, for deres fleksibilitet, ydeevne og nemme betjening. ”

20års hybrid erfaring.jpg

Gerhard Piesker fra AVL Arbeitsbühnenvermietung/System Lif

It is in our DNA.jpg