Seneste nyheder

15.03.2015

Ommelift muliggjorde vigtig inspektion af Canterbury Katedral i Kent, England

Ommes 42 meter larvefodslift hjalp med at give et klart billede af den forestående renovering af Verdens kulturarven

Det er en ægte hybridlift med kombineret diesel- og batteridrift, der gør den effektiv til både inden- og udendørs arbejde. På udendørs arbejdspladser er diesel det oplagte valg, mens el-drift er ideelt til indendørs arbejde. Selv på batteridrift kører og arbejder liften med stor hastighed og overraskende styrke.

Ommeliften gav renoveringseksperter adgang til et sjældent syn helt oppe i toppen af den 25 meter høje katedral. Et sted de færreste har været. Derefter blev samme lift brugt udenfor til at tilse vest-tårnene. Tårnene rækker så højt, at de 42 meters udtræk på liften blev fuldt udnyttet.

Indenfor blev gulvet ikke unødvendigt belastet af den 6900 kg tunge lift. Larvebåndet sørgede for en optimal trykfordeling og derved kunne liften nemt arbejde inde i katedralen, uden frygt for at den ville ødelægge det gamle gulv. Larvefoden gav heller ingen grimme mærker på gulvet og så var den ideel til komme over kanter samt til arbejde i græsterrænet udenfor.

Heather Newton, Chef for konserveringsprojektet på Canterbury Katedral, havde følgende kommentar: ”Ommeliften var velegnet til formålet, da vi havde brug for en alsidig lift der både kunne komme igennem en smal indgang og nå op i toppen af skibet.” Heather fortæller at lige præcis denne lift er uundværlig i undersøgelsen af skibets hvælving og tårnenes tilstand udenfor. ”Omme 42 m gjorde det muligt at komme helt tæt på og dermed få et klart billede af hvor meget der trænger til at blive renoveret.”

Udlejer af Ommelift 4200 RBDJ, Lee Kerr fra Paramount Platforms, sagde “Det var vigtigt at liften var fleksibel og nemt kunne komme igennem en snæver indgang, samt at den kunne arbejde både ude og inde. Derudover skulle den have lavt trykt på jorden og samtidig kunne nå over 40 meter op. Ved at bruge en Ommelift 4200 var hele eftersynet gennemført efter 3 dage.”

Paramount købte liften af Access Platform Sales (APS), Omme Lifts forhandler i England. Steve Couling, Chef for IAPS og ejer af APS sagde: ”Liftene bliver i højere grad brugt til at arbejde i højderne ved historiske bygninger og monumenter. Vi er glade for at Ommelift bidrog til vedligeholdelsen af en af Englands mest betydningsfulde religiøse bygninger.” 

Omme Lift_Canterbury Cathedral_inside.jpg

Den alsidige Ommelift 4200 RBDJ var ideel til arbejdet indeni og udenfor Katedralen, som er på UNESCOS Verdens Kulturarvs liste.

Omme Lift_Canterbury Cathedral_outside 2.jpg